از جمله مهارتهایی که یک راننده میبایست با آن آشنا باشد بکسل کردن ماشین است اما این کار چگونه و با چه روشهایی انجام میشود؟ در این مطلب به بکسل کردن خودرو میپردازیم.
شاید شما نیز به دلیل خرابی خودرو نیاز به بکسل کردن داشتهاید یا اینکه جهت کمک به دیگران این کار را انجام دادهاید. صرفنظر از این موضوع، دانستن نکات مهم درباره بکسل کردن ماشین به شیوه امن اهمیت بالایی خواهد داشت. همچنین باید گفت در برخی کشورها قوانین متفاوتی درباره بکسل کردن وجود دارد و شاید در برخی مناطق این امر غیرقانونی باشد و تنها یدککشهای ویژه مجوز بکسل کردن ماشین را داشته باشند. بکسل ماشین چیست؟ واژه بکسل کردن به کرات در میان تعمیرکاران و اهلفن بکار میرود و منظور از آن یدک کشی خودروی در راه مانده توسط خودروی دیگر است. البته اکثر ما با شنیدن این واژه به یاد کشیدن خودرو با استفاده از طناب یا زنجیر میافتیم اما روشهای دیگری نیز برای بکسل ماشین وجود دارد. نکته مهم برای کشیدن یک خودرو توسط خودروی دیگر توجه به وزن و توان آنهاست چراکه اگر با خودرویی کوچک و کمتوان به دنبال بکسل کردن وسیله نقلیهای سنگینتر باشیم قطعاً بخشهایی همچون شاسی و پیشرانه آسیب خواهند دید. روشهای مختلف بکسل ماشین برای بکسل کردن روشهای مختلفی وجود دارد که در ادامه به معمولترین آنها میپردازیم:
بکسل با استفاده از طناب، زنجیر یا تسمه سادهترین و ارزانترین راه برای بکسل یک خودرو توسط خودروی دیگر استفاده از طناب، زنجیر و تسمه است هرچند باید دانست این روش دارای ایرادات و خطرات خاص خود است و برای مسیرهای طولانی و پرترافیک توصیه نمیشود. برای بکسل ماشین میبایست طناب یا زنجیر را به محل ویژه بکسل در زیر سپر خودروی خراب شده متصل کرد. پس از اطمینان از اتصال ایمن، خودروی سالم نیز طناب یا زنجیر را به محل ویژه بکسل در سپر عقب خود متصل کرده و سپس خودرو را بکسل میکند. بکسل ماشین توسط یدککش این روش که در سالهای اخیر کاملاً گسترش یافته با استفاده از خودروهای وانتی همچون نیسان و زامیاد انجام میشود. به همین منظور در بخش عقب این خودروها تغییراتی اعمال شده تا بتوان تجهیزاتی همچون بالابر، سیم بکسل، زنجیر و قلاب و… را نصب کرد. طرز بکسل با یدککش نیز به این صورت است که قلاب و سیم بکسل جهت اتصال خودرو به یدککش بکار میرود و چرخ گیر نیز چرخهای خودرو را بهصورت ثابت نگه میدارد. سپس بالابر چرخهای ثابت شده را از روی زمین بلند میکند تا در نهایت یدککش خودرو را بکسل کند. بکسل ماشین توسط خودروبر این روش را میتوان ایمنترین راه برای بکسل کردن ماشین دانست و معمولاً نیز خودروهای لوکس را با خودروبرها حمل میکنند. همچنین برای حمل خودروهای تصادفی میتوان از جرثقیل و خودروبر استفاده نمود. خودروبرها دارای یک کفی فلزی هستند و پس از قرار دادن خودرو روی آن از قفل و زنجیر جهت تثبیت خودرو و عدم حرکت چرخها استفاده میشود. چگونه ماشین را بکسل کنیم؟ همانطور که اشاره شد استفاده از یدککش و خودروبر برای بکسل کردن ماشین توصیه میشود اما گاهی اوقات به آنها دسترسی نداشته و مجبور هستید به حالت سنتی خودرو را بکسل کنید. برای این کار میبایست موارد زیر را انجام دهید:
نکات مهم در بکسل ماشین در حالتی که از طناب یا زنجیر برای بکسل کردن ماشین استفاده میشود باید به مشخصات دو خودرو به ویژه وزن و ابعاد آنها دقت کنید. واضح است که کشیدن خودرویی سنگینتر از وسیله نقلیه یدککش آسیب زیادی به آن وارد خواهد کرد. همچنین بکسل کردن خودروهای اتوماتیک، چهار چرخ محرک و… قواعد خاص خود را دارد و به همین منظور میبایست دفترچه راهنمای خودرو مطالعه شود. سرعت خودروی یدککش نباید بیشتر از ۳۰ کیلومتر در ساعت باشد. همچنین راننده خودروی یدککش میبایست از ترمز ناگهانی اجتناب کند زیرا احتمال عدم واکنش به موقع راننده خودروی بکسل شده وجود دارد که این امر میتواند موجب آسیب دیدن هر دو خودرو شود. بهطور مشابه راننده میبایست از هرگونه تغییر جهت و مانور ناگهانی اجتناب نماید. در زمان بکسل کردن ماشین آینهها را چک کنید و به پشت آمپرها و به ویژه نشانگرهای دمای آب و فشار روغن خودرو دقت کنید. درصورتیکه مشکلی در خودروی یدککش وجود داشت با رعایت نکات ایمنی در محل مناسبی پارک کنید. در نهایت بازهم باید تأکید کنیم این روش فقط برای فواصل کوتاه کاربرد دارد و توصیه میکنیم برای بکسل کردن ماشین خود از یدککشهای ویژه این کار یا خودروبر استفاده کنید.
(ثبت نام در سایت تنها ۱ دقیقه طول میکشد!)
خودرویتان برای سرما و زمستان آماده است؟
۲۹ آذرماه ۱۴۰۳
بهترین زمان تعویض ضد یخ خودرو
۲۵ آذرماه ۱۴۰۳
پدل شیفتر چیست و چرا فقط در برخی خودروها وجود دارد؟
۲۰ آذرماه ۱۴۰۳
علت وزیدن باد سرد بخاری خودرو چیست؟
۱۷ آذرماه ۱۴۰۳
مقایسه گیربکس اتوماتیک معمولی با گیربکس CVT؛ کدامیک بهتر است؟
۱۲ آذرماه ۱۴۰۳
نحوه صحیح روشن کردن و حرکت خودرو
۴ تیرماه ۱۳۹۹
هشدار جدی به رانندگان
موقع آب و روغن قاطی کردن چه باید کرد؟
۱۱ تیرماه ۱۴۰۱
روش هایی ساده برای جلوگیری از کاهش آب رادیاتور
۲۲ آذرماه ۱۳۹۹
نکات مهمی که باید در آزمون رانندگی رعایت کنید
۲۵ دیماه ۱۴۰۰
تفاوت بزرگراه و آزادراه
۲۷ دیماه ۱۴۰۰